Kodėl pasirinkau sojų vašką

2/28/2024

                                                                                             Labas!

Man malonu sveikintis antrąjį kartą. Ar atsisėdai patogiai? Užsiklojai kojas pledu ir atsinešei savo mėgstamiausio gėrimo puodelį, o gal stiklinę? Tebūnie tai tampa šiokia tokia tradicija Tau su savimi. Kai skaitysi mane, mėgaukis laiku sau.

Šia tema norėčiau džiaugtis ir džiuginti tave. Savo, Tavaisiais ir mūsų pasirinkimais.

Tas nepaprastasis soju vaškas. Pasirinkau jį, nes tai iš gamtos. Iš pupelių spaudžiamas aliejus, tuomet išgryninamas ir hidrinamas – tai procesas kuris pakeičią įprastą skystą aliejaus formą į kietą kambario temperatūroje. Tuomet norint išgauti įvairias vaško formas, reikalinga kietą vašką kaitinti. Kaitinant jis vėl tampa skystu. Pilti į norimas formas ir laukti kol atvėsus jis sustings. Sojų vaškas yra NEtoksiškas žmonėms kurie uždaroje patalpoje laiko bei degina žvakes. Visiškai suįrantis gamtoje, neteršiantis mūsų žemės. Todėl net jei ir liko žvakės likučių, jų perdirbti nereikia. Juos galite mesti tiesiai į kompostinę. Tai yra viena iš ekoligiškų namų puošmenų ypač tinkanti šeimoms su mažais vaikais (kalbant apie toksiškumo išskyrimą į aplinką). Taip pat, šio tipo vaškas dega bene du kartus ilgiau nei įprastos parafino žvakės, o į aplinką išskiria kur kas mažiau dūmų bei anglies dvideginio. Sojų vaškas, kitaip nei kuris kitas – tinka veganams. Žinoma, valgyti jo nepatariu :), bet gaunant šiuos produktus neišnaudojami gyvūnai.

Ar išpakavę naujas žvakes jas uostote? Sojų vaškas turi natūraliai silpną, kremiškai salstelėjųsį kvapą. Deginant tokias žvakes, namai nepakvips, bet gavus siuntą mano patarimas paimti jas į rankas, pajusti magišką vaško pojūtį, ir pabandyti jas užuosti. Leisti sau susipažinti su produktais iš gamtos.

Ir žinoma, kiekvieną kartą skaitant mano įrašus, vis labiau pažindintis su manimi.

     Ačiū, kad esi !